Lørenskog Mall

Project name: Lørenskog Mall

Project type: Shopping

Location:  Norway

Architect: Narud, Stokke og Wiig A/S


At Lørenskog Shopping Mall in Norway, the objective has been to have a completely monolithic ceiling surface in the entire building. Thus, in the most frequented areas of the mall, Stratopanel with its organic, random perforation design was chosen to match the busy atmosphere of the shopping streets.


In the calmer parts of the building, Solopanel was used as acoustical ceiling with special customised solution for the covering of bulkheads. In order to ensure a consistent, monolithic design all the way around the bulkhead covering, the Solopanels have been customised with V-cuts. This allowed for a smooth finishing around the edges of the bulkheads with no interruption of the perforation pattern.


Year: 2008


Related references


Tagensbo School

Ceilings with their own identity


Slättängs School

Light and acoustics in focus


Kauppakeskus Akseli Mall

Chrome suspension grid for a floating effect


Nissens Kølerfabrik

Monolithic acoustic ceiling: calmness for the eye and the ear

Related products


Ceiling lining with continuous rythmic perforation design

Solopanel Wall

Wall ling with continuous rythmic perforation design


Ceiling lining with continuous random perforation design

Stratopanel Wall

Wall lining with continuous random perforation design