Decorative acoustics

Decorative acoustics

Case: Kindergarten Klokkervej, Denmark

Project name: Børnehuset Klokkervej

Project type:
Kindergarten

City: Århus

Country: Denmark

Products:
Adit with print

 

EFFECTIVE ACOUSTIC POST-ADJUSTMENT IN EXISTING ROOMS

 

Kindergarten ”Børnehuset Klokkervej” experienced problems with disturbing noise in the rooms where children play and learn, and the caretakers spend their working days.

They wanted to improve the sound quality without having to close down the kindergarten or starting major building activity with children playing around. At the same time, it was their wish to integrate the additional acoustic materials in the existing interior so they would blend in naturally. Therefore, the obvious choice for them was Adit with colourful prints, placed at the top of the wall along the ceiling.

According to the caretakers at “Børnehuset Klokkervej”, they could feel or hear the improvement in the acoustics literally overnight.